Damman betegnet åpningen av det restaurerte fabrikkanlegget som en stor dag for Gyland, Flekkefjord, Lister og hele Vest-Agder. -Det hører til sjeldenhetene at et klenodium som denne gamle trevarefabrikken gjenåpnes, sa han og uttrykte at han var imponert over innsatsen så langt og over at det fortsatt er mye arbeid med mer restaurering som ligger forut.

-Men dere satser friskt og legger til grunn at fabrikken skal bli et senter for kulturformidling med fokus på gamle handverkstradisjoner, kurs og arrangementer for bedrifter, skoler og privatpersoner. Produksjon av møbler og spesiallagde trevareartikler er også aktuelt, sa fylkesordfører Terje Damman og ønsket ekteparet Tesaker all mulig lykke med arbeidet fremover med fortsatt restaurering og ikke minst innholdsbygging og drift av Handverksfabrikken.

Smikurs på Handverksfabrikken på Gyland
Smikurs på Handverksfabrikken på Gyland.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden