Fylkesutvalget besluttet i går at Vest-Agder fylkeskommune bevilger et tilskudd på inntil 300 000 kroner til Søgne videregående skole til delvis finansiering av oppstart av et agronomkurs for voksne. Erfaringer viser en tydelig etterspørsel etter agronomkurs for voksne. I Aust-Agder er fylkeskommunen i ferd med og avsluttet det fjerde av fire semestre, og resultatene derfra er positive. Ved Søgne videregående skole, som er interessert i å ha denne utdanningen som sitt tilbud vil agronomutdanningen passe godt inn i deres videreutvikling som en grønn nisjeskole og vil komme som et tillegg til det allerede eksisterende tilbudet på skolen.

Et annet viktig element i saken er at forvaltningsreformen fra 2010 som overførte delansvar innen landbruk til fylkeskommunen. Med ansvaret, som skal ha fokus på rekruttering, kompetanse og likestilling, fulgte det med tilskuddsmidler. Disse midlene vil være aktuelle for å finansiere utdanningstilbudet

av admin, publisert 6. juni 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer