For sommersesongen 2012 har Vest-Agder-museet Kristiansand åpnet ny museumsbutikk i børspaviljongen. Børspaviljongen ble bygget i cirka 1825. Bygningen stod opprinnelig i Børsparken i Vestre Strandgate i Kristiansand. I løpet av våren har mange stått på for å lage en egen museumsbutikk i denne gamle hagepaviljongen. Resultatet har blitt en koselig sommerbutikk hvor det er mulig å få kjøpt både suvenirer og is. Museet ønsker velkommen til en hyggelig handel og en strålende sommer på Vest-Agder-museet.

Hestmanden får to millioner kroner i restaureringstilskudd fra Riksantikvaren for 2010. Det er en kraftig reduksjon, sammenliknet med tidligere år. Det vil medføre en reduksjon i restaureringsarbeidene som nylig ble igangsatt, I 2009 var bevilgningen på 3,25 millioner kroner, og tidligere år har nivået vært 4,5 millioner kroner årlig. Da arbeidene kom i gang for noen måneder siden, etter ett års opphold, fikk restaurering av forskipet høy prioritet. Dermed skulle skipet gjøres i flytende stand for å kunne fortøyes til kai og eventuelt transporteres bort dersom det skulle bli aktuelt. Dette vil kunne fullføres, men videre fremdrift vil bli svært begrenset, opplyses det på nettsidene til Vest-Agder museet.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer