Demokratenes representant i fylkestinget Vidar Kleppe har sendt en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman hvor han stiller spørsmålet: Vil fylkesordføreren innføre forbud mot hodeplagg som helt eller delvis skjuler ansiktet til elevene i den videregående skolen i Vest-Agder? Han skriver at som første fylke i Norge har Østfold vedtatt at elever i den videregående skolen kan nektes å gå med niqab eller hodeplagg som helt eller delvis skjuler ansiktet. Vedtaket ble gjort i fylkeskommunens opplæringskomite tirsdag den 5. juni 2012 mot stemmene til Venstre og SV.

Han viser til at i begrunnelsen for forslaget sies det følgende fra politikere og administrasjonen i Østfold: - Vi er opptatt av at lærerne skal kunne se elevens ansiktsuttrykk og reaksjoner. Og at elevene må kunne identifiseres, forbudet kan derfor like gjerne gjelde skjerf, luer og caps som elevene trekker ned over øynene for å skjule sin identitet.


av Torkelsen, Jan H., publisert 8. juni 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer