Vest-Agder museet Mandal skriver i en twittermelding at museet gleder seg over å kunne forvalte skatter etter Thorbjørn Egner i årene framover. Nå flyttes tegningene fra Gismerøya og Kleven og Gamle postgården til Andorsengården. Omkring 5300 besøkende har sett utstillingen i Gamle Postgården i sommer. Nå vil enda flere få muligheten. 12. desember i år ville Thorbjørn Egner fylt 100 år, dersom han hadde levd. Fødselsdagen skal markeres i Mandal. Det er fortsatt en hemmelighet hvordan markeringen blir.

Harald Egner er glad for at Mandal kommune vil fortsette å stille ut tegningene til faren Thorbjørn Egner.- Vi synes det er fint at tegningene fortsatt kan bli vist i Mandal og deponeres her, i stedet for å stues vekk i Oslo, sier Harald Egner til Lindesnes Avis. Han har underskrevet en avtale sammen med Mandals ordfører Tore Askildsen og direktør for Vest-Agder museet, John Olsen. Det er klargjort at Vest-Agder museet Mandal skal bruke tegningene i formidling og undervisningsopplegg rettet mot skoler og barnehager.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. august 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer