Vest-Agder museet Mandal skriver i en twittermelding at museet gleder seg over å kunne forvalte skatter etter Thorbjørn Egner i årene framover. Nå flyttes tegningene fra Gismerøya og Kleven og Gamle postgården til Andorsengården. Omkring 5300 besøkende har sett utstillingen i Gamle Postgården i sommer. Nå vil enda flere få muligheten. 12. desember i år ville Thorbjørn Egner fylt 100 år, dersom han hadde levd. Fødselsdagen skal markeres i Mandal. Det er fortsatt en hemmelighet hvordan markeringen blir.

Harald Egner er glad for at Mandal kommune vil fortsette å stille ut tegningene til faren Thorbjørn Egner.- Vi synes det er fint at tegningene fortsatt kan bli vist i Mandal og deponeres her, i stedet for å stues vekk i Oslo, sier Harald Egner til Lindesnes Avis. Han har underskrevet en avtale sammen med Mandals ordfører Tore Askildsen og direktør for Vest-Agder museet, John Olsen. Det er klargjort at Vest-Agder museet Mandal skal bruke tegningene i formidling og undervisningsopplegg rettet mot skoler og barnehager.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. august 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer