Hovedutvalg for kultur og utdanning gjorde det tirsdag klart at Vest-Agder fylkeskommune reiser innsigelse til endringene i vedtektene til Stiftelsen Setesdalsbanen. Fylkeskommune mener at styret i Stiftelsen Setesdalsbanen bør ha fem medlemmer, hvor hver stifter oppnevner en representant. Dette innebærer at de offentlige oppnevnte representantene er i flertall. Fylkeskommunens vurdering i saken er samstemt med Vennesla kommune og Kristiansand kommune. I et møte i vår behandlet styret i stiftelsen forslag til nye vedtekter. Styret vedtok å sende vedlagte forslag til stifterne for uttalelse. Det utsendte forslaget til nye vedtekter legger opp til at det fremover skal oppnevnes tre representanter fra Setesdalsbanens Venner og en fra hver av de øvrige stiftene.

Vest-Agder fylkeskommune er medstifter av Stiftelsens Setesdalsbanen. Øvrige medstiftere er Vennesla kommune, Kristiansand kommune, Setesdalsbanens Venner og Fortidsminneforeningen, Vest-Agder avdeling.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. august 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer