Nytt lyspunkt for Sørvestbanen

Leder av Jernbaneforum Sør Thore Westermoen hadde en klar oppfordring til alle deltakerne på en jernbanekonferanse i Marnardal tidligere denne uken: - Vi må ha et samlet trykk fra Agder om jernbaneutbygging og togdrift! -Sørlandsbanen har et forvitringsperspektiv. Dersom det ikke gjennomføres en oppgradering så dør banen, sa han. Han understreket viktigheten av at det nå er klargjort at Vestfoldbanen skal forlenges i to spor frem til Porsgrunn. Da er neste skrittet for å få på plass en ny Sørvestbane en sammenkobling av Sørlandsbanen med Vestfoldbanen. -Så er det bare å jobbe seg videre sørover, poengterte han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer