Nytt lyspunkt for Sørvestbanen

Leder av Jernbaneforum Sør Thore Westermoen hadde en klar oppfordring til alle deltakerne på en jernbanekonferanse i Marnardal tidligere denne uken: - Vi må ha et samlet trykk fra Agder om jernbaneutbygging og togdrift! -Sørlandsbanen har et forvitringsperspektiv. Dersom det ikke gjennomføres en oppgradering så dør banen, sa han. Han understreket viktigheten av at det nå er klargjort at Vestfoldbanen skal forlenges i to spor frem til Porsgrunn. Da er neste skrittet for å få på plass en ny Sørvestbane en sammenkobling av Sørlandsbanen med Vestfoldbanen. -Så er det bare å jobbe seg videre sørover, poengterte han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer