På en jernbanekonferanse i Marnardal onsdag reiste ordfører Helge Sandåker spørsmålet: Hvorfor er vi i indre Agder så opptatt av jernbane? Han besvarte det ved å vise til egen kommune. Vi har en utfordring i å skaffe nok lokale arbeidsplasser i kommunen. Vi har en dekningsgrad på 58 prosent innen kommunegrensen. Det medfører behov for transport inn- og ut. Her er jernbanen sentral. Flere og flere benytter tog til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Antall brukere er i stadig vekst. Som innlandskommune har vi også behov for å få besatt kompetansearbeidsplasser vi ikke har innbyggere som kan dekke. Toget gir her en verdifull mulighet for innpendling, fastslo Sandåker.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi
  av ansk55, 19.09.19

  Ledig drosjeløyve i Kvinesdal kommune - utlysning september 2019

  Les mer
 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer