På en jernbanekonferanse i Marnardal onsdag reiste ordfører Helge Sandåker spørsmålet: Hvorfor er vi i indre Agder så opptatt av jernbane? Han besvarte det ved å vise til egen kommune. Vi har en utfordring i å skaffe nok lokale arbeidsplasser i kommunen. Vi har en dekningsgrad på 58 prosent innen kommunegrensen. Det medfører behov for transport inn- og ut. Her er jernbanen sentral. Flere og flere benytter tog til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Antall brukere er i stadig vekst. Som innlandskommune har vi også behov for å få besatt kompetansearbeidsplasser vi ikke har innbyggere som kan dekke. Toget gir her en verdifull mulighet for innpendling, fastslo Sandåker.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer