På en jernbanekonferanse i Marnardal onsdag reiste ordfører Helge Sandåker spørsmålet: Hvorfor er vi i indre Agder så opptatt av jernbane? Han besvarte det ved å vise til egen kommune. Vi har en utfordring i å skaffe nok lokale arbeidsplasser i kommunen. Vi har en dekningsgrad på 58 prosent innen kommunegrensen. Det medfører behov for transport inn- og ut. Her er jernbanen sentral. Flere og flere benytter tog til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Antall brukere er i stadig vekst. Som innlandskommune har vi også behov for å få besatt kompetansearbeidsplasser vi ikke har innbyggere som kan dekke. Toget gir her en verdifull mulighet for innpendling, fastslo Sandåker.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer