Lørdag 15. september åpnet utstillingen "Pil og bue -midt i blinken" på Nordberg Fort. Utstillingen er produsert av Hordamuseet/ Bergen Bymuseum. Det dreier seg om pil og bue, en av de viktigste oppfinnelsene i historien - på godt og vondt. Pil og buen er et enkelt, hurtig, stille og dødbringende våpen. Utstillingen følger pila og buen fra starten, da de revolusjonerte jakten i eldre steinalder, via slagmarkene i jern- og middelalderen, til fredelig fritidssyssel og sportsgren i moderne tid. Pil og bue spredte seg raskt til de fleste hjørnene av verden, og har felt alt fra småvilt til hele imperium.

I utstillingen som vises på Vest-Agder-museet Lista i høst, kan en se et stort utvalg kopier og rekonstruksjoner av forhistoriske og historiske piler og buer, de fleste er produsert av arkeologen og buemakeren Ivar Malde  fra Lista. Steinalderpilene er levert av Arkikon.

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. september 2012 | Skriv ut siden