Samferdselsdepartementet har sendt ut på høring forslag til ny lov som skal gi kommunene mulighet til å pålegge betalingsparkering eller innføre maksimumsbestemmelser om gratisparkering på private parkeringsplasser som er offentlig tilgjengelige. Lovens formål er å redusere biltrafikk. Da hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø behandlet fylkeskommunens høringsuttalelse onsdag besluttet hovedutvalget å ta lovutkastet til orientering. Hovedutvalget besluttet i tillegg at i arbeidet med Bypakke for Kristiansandsregionen vil betalingsparkering bli nærmere vurdert som et virkemiddel for å få redusert personbiltrafikken. Vedtaket ble fattet mot stemmene fra representantene fra Fremskrittspartiet, Høyre og en av Kristelig Folkepartis to representanter.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer