Samferdselsdepartementet har sendt ut på høring forslag til ny lov som skal gi kommunene mulighet til å pålegge betalingsparkering eller innføre maksimumsbestemmelser om gratisparkering på private parkeringsplasser som er offentlig tilgjengelige. Lovens formål er å redusere biltrafikk. Da hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø behandlet fylkeskommunens høringsuttalelse onsdag besluttet hovedutvalget å ta lovutkastet til orientering. Hovedutvalget besluttet i tillegg at i arbeidet med Bypakke for Kristiansandsregionen vil betalingsparkering bli nærmere vurdert som et virkemiddel for å få redusert personbiltrafikken. Vedtaket ble fattet mot stemmene fra representantene fra Fremskrittspartiet, Høyre og en av Kristelig Folkepartis to representanter.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer