- Tenk resultat, tenk felles mål, tenk samarbeid, våg å tenke stort! Det sa næringsminister Trond Giske da han møtte rundt 200 representanter fra reiseliv fra hele landet tidligere denne uken. Klarer Norge og norsk reiseliv å levere produkter som er attraktive og interessante nok for fremtidens gjester? Det spørsmålet var utgangspunktet for konferansen ”Morgendagens reiseliv” på Handelshøyskolen BI i Oslo onsdag 5. september. En konklusjon av det som fremkom på konferansen var at reiselivet må omstille seg for å klare utfordringene i framtiden. Giske pekte på viktigheten av at fylkeskommunene og kommunene involveres i dette arbeidet.

Undersøkelser viser at mange overnattingsbedrifter frykter en forverring i markedet på grunn av krisen i Europa. Derfor understreker Trond Giske hvor viktig det blir å gjennomføre regjeringens reiselivsstrategi, som ble lagt fram tidligere i år. - Samarbeid er nøkkelen til suksess for å komme i mål med restruktureringsarbeidet, sier han.

Det mest omfattende tiltaket i den nye reiselivsstrategien er restrukturering av landets destinasjonsselskaper. Sammen med fylkeskommunene og kommunesektoren vil regjeringen sette i gang et prosjekt som skal profesjonalisere og effektivisere reisemålsselskapene i Norge.


av Torkelsen, Jan H., publisert 6. september 2012 | Skriv ut siden