Da Vest-Agder barne- og ungdomsråd i helgen var samlet til konferanse i Kristiansand ble det valgt en referansegruppe blant ungdommene. Gruppen skal, sammen med Vest-Agder barne- og ungdomsråd (VABUR),  arbeide med å få et forslag om å få etablert et Ungdommens fylkesting behandlet i fylkeskommunens politiske organer. Forslaget ble overlevert til fylkestingsrepresentant Sally Vennesland som deltok på konferansen. Daglig leder i Vest-Agder barne og ungdomstråd Astri Marie Lund poengterer at det en ble enige om på konferansen er et forslag. I den videre dialogen med fylkeskommunen må en kanskje revurdere enkelte elementer, utdype og/eller justere i forhold til økonomi og praktisk gjennomførbarhet. Dette blir en viktig oppgave for referansegruppen.

Referansegruppen består av fem ungdommer: Kai Steffen Østensen fra Frarsund, Auron Mulla fra Mandal, Amalie Pedersen fra Farsund, Lyder Ovesen fra Kristiansand og Ole Petter Sløgedal fra

Heftig diskusjon ved konferansebordene
Heftig diskusjon ved konferansebordene.
Søgne.

Sally Vennesland utrykte under konferansen at hun var imponert over engasjementet hos ungdommene. Hun vil ta med seg forslaget og sørge for at det blir viderebehandlet og satt på dagsorden både administrativt og politisk i fylkeskommunen.

Astri Marie Lund er svært tilfreds med arrangementet. -Jeg er tilfreds med at vi fikk innfridd forventningen om å komme frem til et forslag og at ungdommene var samkjørte. Det var også positivt å få valgt en referansegruppe. Det er tydelig at det er viktig for ungdommene at dette nå tas videre og følges opp. Håpet er at vi nå kan komme i god dialog for å få til de nødvendige beslutningene som må fattes, sier hun.
Les forslaget her.

Sally Vennesland mottar forslag til etablering av fylkeselevråd
Sally Vennesland mottar forslag til etablering av fylkeselevråd fra referansegruppen. Fra venstre: Kai Steffen Østensen, Farsund, Auron Mulla, Mandal, Amalie Pedersen, Farsund, Sally Vennesland, Lyder Ovesen, Kristiansand og Ole Petter Sløgedal, Søgne.


av admin, publisert 17. september 2012 | Skriv ut siden