I perioden 1. oktober til 30. november vil en rekke forfattere reise rundt i Agder sammen med en representant for det lokale bibliotek for å formidle sin egen litteratur og bibliotekenes tilbud generelt.

Beredskapsutfordringene innen samferdselssektoren er omfattende. Dersom det oppstår forhold hvor normal drift blir forhindret av ulike årsaker over tid, vil det kunne medføre kritiske konsekvenser. Fylkesberedskapssjef Yngve Årøy understreket derfor viktigheten av det å ha risikoerkjennelse. En må kjenne risikomuligheter. En må redusere sannsynligheten for kriser, og en må ha planer for å håndtere eventuelle konsekvenser.

Rune Braadland fra PST orienterte om hvordan det arbeides med trusselvurderinger og hvordan en forebygger mot terroranslag fra sikkerhetspolitiets side. Han konkluderte med at det ikke er mulig å gjennomføre en terroraksjon uten at transport er involvert. Mennesker og gjenstander må transporteres.

Det fremkom for øvrig at mange av aktørene innen samferdsel har gode risiko- og sårbarhetsanalyser, handlingsplaner, instrukser og reglementer. Det ble imidlertid etterlyst mer praktisk øvelse. Dette var et signal som ble fanget opp, blant annet fra fylkeskommunens representanter, som vil følge opp dette.

Beredskapsmøte innen samferdsel i Mandal 2012

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. september 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer