Agder Folkemusikkarkiv er en interfylkeskommunal institusjon som drives av Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner. Arkivet holder til på Setesdalsmuseet, på Rysstad i Valle kommune. Arkivet ble etablert i 1998. Det fikk i 2012 i alt 638 000 kroner i tilskudd fra Vest-Agder fylkeskommune. Arkivets årsmelding for 2012 ble tirsdag behandlet i hovedutvalg for kultur og utdanning. I saksfremlegget uttrykkes det at Agder Folkemusikkarkiv arbeider for å nå ut med kildematerialet sitt gjennom blant annet nettsider, database og facebookside. Det er positivt at mange miljøer tar kontakt med arkivet, og at innholdet i arkivet vokser.

Det rapporteres om at det er en jevn tilvekst av privat kildemateriale i form av lydopptak og fotografier til samlingene. De ansatte reiser også rundt og gjør egne opptak på lyd og film av folkemusikk og -dans i Agder-fylkene. "Kundene" er musikere og komponister, men stadig flere høyskolestudenter tar kontakt for å finne materiale til oppgaveskriving. 16 000 musikk-kutt ligger nå på harddisk.

Hovedutvalget uttaler i forbindelse med behandlingen av årsmeldingen at Folkemusikkarkivet har gjort og gjør en viktig jobb med å sikre Agders kulturarv innen folkemusikk og folkedans for ettertiden. Hovedutvalget signaliserer at det ville være spennende om det neste år kunne få en innsikt i arbeidet med innsamling av materialet, blant annet kulturarven fra kystområdet.
Agder folkemusikkarkiv logo

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer