Han opplyste at grunnen til dette er at det ligger i EU's egen strategi å skape mer vekst og

Harald Nybølet orienterer
Harald Nybølet orienterer
sysselsetting. En hovedpilar i dette er økt satsing på kompetanse. Utdanning anses, sammen med nyskapende forskning, som en sentral mulighet for å komme seg ut av krisen. Det er imidlertid viktig at det satses på relevant utdanning og kompetanse, presiserte Nybølet.

Han opplyste videre at utdanning, selv om det er et kjempeviktig område, ikke omfattes av en egen lovgiving innen EU. Her er det slik at allerede 27 medlemslandene selv fastsetter sin utdanningspolitikk. I EU-systemet er det imidlertid lagt opp til at medlemslandene skal lære av hverandre og ha arenaer for å utveksle utdanningspolitisk kunnskap og erfaringer. Uformelle utdanningsministermøter er en av flere arenaer som benyttes i en slik sammenhen.g

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer