Han opplyste at grunnen til dette er at det ligger i EU's egen strategi å skape mer vekst og

Harald Nybølet orienterer
Harald Nybølet orienterer
sysselsetting. En hovedpilar i dette er økt satsing på kompetanse. Utdanning anses, sammen med nyskapende forskning, som en sentral mulighet for å komme seg ut av krisen. Det er imidlertid viktig at det satses på relevant utdanning og kompetanse, presiserte Nybølet.

Han opplyste videre at utdanning, selv om det er et kjempeviktig område, ikke omfattes av en egen lovgiving innen EU. Her er det slik at allerede 27 medlemslandene selv fastsetter sin utdanningspolitikk. I EU-systemet er det imidlertid lagt opp til at medlemslandene skal lære av hverandre og ha arenaer for å utveksle utdanningspolitisk kunnskap og erfaringer. Uformelle utdanningsministermøter er en av flere arenaer som benyttes i en slik sammenhen.g

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer