I samarbeidsavtalen mellom Vest-Agder fylkeskommune og Mandal kommune har realiseringen av Buen Kulturhus vært høyt prioritert av både kommunen og fylkeskommunen. Fylkeskommunen har bistått Mandal med kompetanse både i prosjektutviklingen og i kontakten med staten. Kalkulerte kostnader for kulturhuset var på 226 millioner kroner inkludert tomtekostnader. Fylkeskommunens tilskudd var avtalt til 20 millioner kroner. På grunn av departementets manglende innvilgelse av statstilskudd må nå fylkeskommunen dekke ytterligere 20 millioner kroner som det er gitt garanti for fordi dette var nødvendig for at byggeprosjektet skulle kunne gjennomføres.

Fylkeskommunen har i etterkant at engasjementet for å få bygd kulturhuset Buen blitt involvert i flere prosjekter som følge av samarbeidsavtalene med kommunene. Fylkesrådmann Tine Sundtoft ser det som nødvendig å revidere utbetalingsplanen til Buen kulturhus for å kunne holde de vedtatte årsbudsjettene og prioriteringene som er gitt i økonomiplanen, samtidig som det er progresjon på de øvrige prosjektene som fylkestinget har vedtatt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. oktober 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer