"I dag ble det inngått avtale mellom Setesdalsbanens venner, Stiftelsens Setesdalsbanen og Vest-Agder-museet, en god avtale for alle parter. Dette er vi veldig glade for - og nå ser vi frem til en god drift og positiv utvikling for banen." Dette står å lese på Facebook-sidene til Vest-Agder museet. Bakgrunnen er at torsdag ble en driftsavtale mellom Vest-Agder museet og Stiftelsen Setesdalsbanen og en samarbeidsavtale mellom Vest-Agder museet og Setesdalsbanens venner undertegnet på Grovane stasjon i Vennesla. - Dette er et historisk møte som mange har ventet på. Det har vært en lang vei, men nå er vi i gang igjen, og det blir gøy, sa leder i venneforeningen, Anne Bergit Jørgensen til Fædrelandsvennen.

På grunn av uoverenskomster har det ikke vært drift på Setesdalsbanen i år. Nå legges det opp til at banen vil bli åpnet for turister igjen i juli 2013. Det er også klart at samarbeidsavtalen mellom museet og venneforeningen skal evalueres etter to år. Grunnen til det er, i følge styreleder Thor Jørgen Tjørhom, at dersom det etter to år er forhold i avtalen som ikke er hensiktsmessige, så vil en ha som mål å endre på dette.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer