Hovedutvalg for kultur og utdanning ble i går orientert om en del eksamensresultater fra videregående opplæring i Vest-Agder. Resultatene ses i forhold til nasjonalt gjennomsnitt. Hovedkonklusjonen er, at sett i lys av de nasjonale resultatene, er eksamensresultatene i Vest-Agder tilfredsstillende. Fellesfag er på landssnittet, realfag betydelig over snittet, mens tverrfaglig eksamen varierer over og under snittet. Innen programfag realfag utmerker Vest-Agder fylkeskommune seg med fysikkresultater som er suverent best i landet for elever som har valgt realfag på høyeste nivå innen studiespesialisering. For samme elevgruppe var resultatet i kjemi nest best i landet. Dette er meget bra for næringslivet i Vest-Agder som har stort behov for realfagskompetanse.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer