Museet har en høy aktivitet innenfor formidling, forskning og samlingsforvaltning. Museet formidlerAgder Naturmuseum og Botaninske Hage sitt fagområde i form av egne faste og temporære utstillinger, åpne arrangementer i eget regi, deltagelse på eksterne arrangementer samt opplegg særlig tilrettelagt for Den Kulturelle Skolesekken.

Museet har tre konservatorer med forskerkompetanse, og hver av disse er involvert i et eller flere forskningsprosjekter. Til sammen er museet involvert i 18 forskningsprosjekter. De viktigste samarbeidspartnerne er knyttet til universiteter og botaniske hager i Norge og resten av Norden.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. oktober 2012 | Skriv ut siden

Nomelandsloftet fra 1630 er en av de mest sentrale bygningene på Vest-Agder museets friluftsmuseum i Kristiansand. De siste ukene har det kommet frem nye opplysninger som setter det treetasjers loftet enda mer på kartet. Uavhengig av disse får bygningen et nytt tak for tiden og her tas tradisjonelle håndverksteknikker i bruk. Restaureringen blir gjennomført av Torgeir Haraldstad ved Agder restaurering AS, og arbeidsprosessen omfatter mange forskjellige trinn.

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer