Vest-Agder fylkeskommune har de seneste årene samarbeidet med bl.a. kulturminnestiftelsen Heritage of Millennia i Simferopol på Krim om et Svartehavsprosjekt. Hensikten er å studere de gamle forbindelsene mellom Skandinavia og Svartehavsområdet, samt å bygge bro mellom arkeologiske fagmiljøer på begge sider av det tidligere Jernteppet. Tidligere denne måneden gikk en svært vellykket fagkonferanse om temaet av stabelen nær Jalta. Konferansen samlet sentrale jernalderforskere fra de skandinaviske land, Ukraina, Russland, Tyskland, Frankrike, Polen, Ungarn og Slovakia.

Charlotte Fabech- Konferansen og samarbeidet er gull verdt for oss, uttalte Oleg Sharov fra det russiske vitenskapsakademiet i etterkant av arrangementet:
- Vest-Agder fylkeskommune og Heritage of Millennia yter svært viktige bidrag for å bidra til å bryte ned det "jernteppet" som fremdeles består i form av språkvansker og ulike fagtradisjoner. I så måte er samarbeidet banebrytende i europeisk sammenheng.
I konferansen inngikk også en ekskursjon for konferansedeltagerne til goternes gamle hovedstad, Mangup Kale og de arkeologiske utgravningene der.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 19. oktober 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer