Fylkesutvalget ble i sist møte orientert om fjorårets drift ved Sørnorsk filmsenter AS. Vest-Agder fylkeskommune eier 30 prosent av aksjene i selskapet og ga i 2011 et driftstilskudd på 350 000 kroner. Selskapets årsrapport viser et overskudd på 3 452 kroner. Totalt 59 prosjekter mottok produksjons- eller utviklingstilskudd. Flere filmer som mottok tilskudd i årene 2009 og 2010 ble ferdigstilt i 2011. Årsrapporten fremhever spesielt kortfilmen Himmelen bak huset av Steffan Strandberg som vant hovedprisen ved den internasjonale barnefilmfestivalen i Chicago i oktober. Fylkesutvalget uttaler at filmsenteret har stor betydning for produksjon og talentutvikling av kort- og dokumentarfilm i hele landsdelen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. desember 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer