Om alt går etter planen får Sirdal Fjellmuseum en ny attraksjon snart. Det er planlagt å flytte et restaurert kvernhus som tidligerehar stått på Eikås i Gyland til bygdetunet. Kvernhuset skal stå på østsida av Sira, ved en av kulturrasteplassene om lag 150 meter sør for den støpte broen over elven på turveien mellom Kvæven og Haugen. Bygget er et kombinert kvernhus og sag. Det vil si - sagen som har kuttet kassebord, sto vegg i vegg med kvernhuset. Gjennom veggen var det overføringsmekanismer av tre. Planen er å prøve å gjenskape alt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. november 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer