Om alt går etter planen får Sirdal Fjellmuseum en ny attraksjon snart. Det er planlagt å flytte et restaurert kvernhus som tidligerehar stått på Eikås i Gyland til bygdetunet. Kvernhuset skal stå på østsida av Sira, ved en av kulturrasteplassene om lag 150 meter sør for den støpte broen over elven på turveien mellom Kvæven og Haugen. Bygget er et kombinert kvernhus og sag. Det vil si - sagen som har kuttet kassebord, sto vegg i vegg med kvernhuset. Gjennom veggen var det overføringsmekanismer av tre. Planen er å prøve å gjenskape alt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. november 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer