Det pågår for tiden et restaureringsarbeid på Stiftamtmannens paviljong som i dag befinner seg ved Bygaden på Vest-Agder-museet Kristiansand. Arbeidet foregår i i regi av Fylkeskonservatoren og Vest-Agder-museet Kristiansand. Det er i første omgang taket som restaureres. Arbeidet uføres i tråd med gamle håndverkstradisjoner. Paviljongen skal ha blitt oppført ved Stiftamtmannens residens på hjørnet av Kongensgate og Elvegaten rundt 1750, tvers over Bispegården. Paviljongen lå i hagen og slapp så vidt unna flammenes rov under bybrannen i 1892. Vest-Agder-museet fikk paviljongen i gave fra Marinens hovedverft i 1906.

Les hva Vest-agder museet skriver om restaureringsprosjektet her: http://www.vestagdermuseet.no/artikkelliste.aspx?m=11&amid=6132

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. november 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer