Vest-Agder fylkeskommune viderefører samarbeidet om Nasjonal digital læringsarena - NDLA - gjennom det interfylkeskommunale samarbeidsorganet (IS). Formålet med samarbeidet er å legge til rette for å kjøpe inn, utvikle, distribuere og tilrettelegge digitale læremidler for alle fag i videregående opplæring. Resultatet skal være frie digitale læremidler som legger til rette for aktivt læringsarbeid og deling. Fylkestinget vil at Vest-Agder fylkeskommune skal være en aktiv medeier i NDLA og legge til rette for videreutvikling og bruk av digitale læremidler blant elever og lærere.

NDLA, som ble startet i 2006 etter initiativ fra blant annet Vest-Agder fylkeskommune, er et samarbeidsprosjekt mellom 18 fylkeskommuner. Målet var å utvikle frie, digitale læremidler til elever i videregående skole. Bakgrunn for satsingen var innføringen av gratisprinsippet i videregående opplæring og overføring av ansvar for læremidler til fylkeskommunene. I 2009 gikk prosjektet over til drift og et interfylkeskommunalt samarbeid, IS, ble inngått mellom fylkeskommunene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. november 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer