Vest-Agder fylkeskommune viderefører samarbeidet om Nasjonal digital læringsarena - NDLA - gjennom det interfylkeskommunale samarbeidsorganet (IS). Formålet med samarbeidet er å legge til rette for å kjøpe inn, utvikle, distribuere og tilrettelegge digitale læremidler for alle fag i videregående opplæring. Resultatet skal være frie digitale læremidler som legger til rette for aktivt læringsarbeid og deling. Fylkestinget vil at Vest-Agder fylkeskommune skal være en aktiv medeier i NDLA og legge til rette for videreutvikling og bruk av digitale læremidler blant elever og lærere.

NDLA, som ble startet i 2006 etter initiativ fra blant annet Vest-Agder fylkeskommune, er et samarbeidsprosjekt mellom 18 fylkeskommuner. Målet var å utvikle frie, digitale læremidler til elever i videregående skole. Bakgrunn for satsingen var innføringen av gratisprinsippet i videregående opplæring og overføring av ansvar for læremidler til fylkeskommunene. I 2009 gikk prosjektet over til drift og et interfylkeskommunalt samarbeid, IS, ble inngått mellom fylkeskommunene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. november 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer