Les & reis
Foto: Torvald Hellum
© VAF

Foto: Torvald Hellum VAF

Den lysegrønne kofferten til litteraturprosjektet Agder Rundt fikk luftet seg med en 17 km lang jernbanetur på dresin tirsdag formiddag, 29. mai.

Biblioteksjef Kirsten Moi Øvstedal og pensjonert stasjonsmester Per Bøgwald frakter den litterære kofferten på dagens siste etappe fra stasjonen til Flekkefjord bibliotek.20 elever fra Sira skole og hele prosjektgruppa til Agder Rundt syklet den 17 km lange løypa fra Bakke Bru i Sira og strake skinneveien til Flekkefjord stasjon. Gjennom et titalls tuneller i bekmørke og iskulde ble kofferten fraktet til sitt neste bestemmelsessted, Flekkefjord bibliotek.

I hele 2012 skal to kofferter, fulle av bøker, fraktes rundt til alle 30 kommunene i Agder. I hver kommune og i hvert bibliotek blir det enten et arrangement eller en utstilling, bestående av koffertens innhold som er reiselitteratur fra Agder. Flere av kommunene velger å ha forfatterbesøk og en kulturkveld som sine programmer for å markere at stafetten har kommet innom.

Etter endt sykling fikk alle 20 elevene kaker som belønning. Arrangørene, Vest-Agder fylkesbibliotek, Aust-Agder fylkesbibliotek og Flekkefjord bibliotek fulgte kofferten gjennom byen frem til byens lokale bibliotek.

Neste stopp blir Marnardal bibliotek i Øyslebø i august.

av kas, publisert 31. mai 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer