Les & reis
Foto: Torvald Hellum
© VAF

Foto: Torvald Hellum VAF

Den lysegrønne kofferten til litteraturprosjektet Agder Rundt fikk luftet seg med en 17 km lang jernbanetur på dresin tirsdag formiddag, 29. mai.

Biblioteksjef Kirsten Moi Øvstedal og pensjonert stasjonsmester Per Bøgwald frakter den litterære kofferten på dagens siste etappe fra stasjonen til Flekkefjord bibliotek.20 elever fra Sira skole og hele prosjektgruppa til Agder Rundt syklet den 17 km lange løypa fra Bakke Bru i Sira og strake skinneveien til Flekkefjord stasjon. Gjennom et titalls tuneller i bekmørke og iskulde ble kofferten fraktet til sitt neste bestemmelsessted, Flekkefjord bibliotek.

I hele 2012 skal to kofferter, fulle av bøker, fraktes rundt til alle 30 kommunene i Agder. I hver kommune og i hvert bibliotek blir det enten et arrangement eller en utstilling, bestående av koffertens innhold som er reiselitteratur fra Agder. Flere av kommunene velger å ha forfatterbesøk og en kulturkveld som sine programmer for å markere at stafetten har kommet innom.

Etter endt sykling fikk alle 20 elevene kaker som belønning. Arrangørene, Vest-Agder fylkesbibliotek, Aust-Agder fylkesbibliotek og Flekkefjord bibliotek fulgte kofferten gjennom byen frem til byens lokale bibliotek.

Neste stopp blir Marnardal bibliotek i Øyslebø i august.

av kas, publisert 31. mai 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • Bokbussen Med Å Markere Bokåret 20+19
  av Torvald Hellum, 27.12.18

  600.000 kroner til å markere Bokåret 2019 i Agder

  Les mer
 • Erik Alfred Tesaker
  av jto, 21.12.18

  Møtet med oppfinneren var tidenes beste arrangementsturne

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer