Vest-Agder-museet og Fylkeskonservatoren i Vest-Agder samarbeider i år om en adventskalender på Facebook. Det handler om Odderøya i Kristiansand, hvor det settes ut 24 skilt med informasjon lenket til såkalte qr-koder. Hver dag legges ut en gåte på Facebook. Forsøk å løse den. Svar og ny gåte får du dagen etter. Vest-Agder-museet har samarbeidet med Fylkeskonservatoren og forfatterne av Rusleturboka "Odderøya", Inger Johanne og Knut Mæsel, om en digital rusletur på øya. En midlertidig versjon kom opp i forbindelse med arrangementet Odderøya Open siste helg i november. Etter hvert, forhåpentligvis i løpet av adventstida, setter vi opp permanente skilt.

Løypa legger opp til 24 stoppesteder med historisk interessant informasjon. Opplysningene kan du laste ned ved hjelp av qr-koden på skiltet hvis du har smarttelefon. Hvis ikke, kan du få noe informasjon ved å lese den korte teksten på skiltplata.

Dette er utgangspunktet for adventsQalendeRen vi nå legger ut på Facebook. Finn ut hvor vi er på Odderøya ved å løse gåten vi legger ut hver morgen. Løsning + qr-kode + ny gåte får du dagen etter - hver dag frem til jul!

Følg med på Vest-Agder-museets Facebookside: https://www.facebook.com/vestagdermuseet

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. desember 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fu 040619
  av jto, 04.06.19

  Seks mot fem for økt driftstilskudd fra fylkeskommunen til Kunstsilo

  Les mer