-Da Stortingets Kommunal- og forvaltningskomite besøkte Vest-Agder i begynnelsen av november ble komiteens medlemmer opptatt av våre unike samarbeidsavtaler med kommunene. Jeg orienterte komiteen om at avtalene er utviklet til å være viktige verktøy, og at begge parter opplever dette som en god og ryddig samarbeidsform. Men jeg understrekte også at dette gir fylkeskommunen betydelige utfordringer med hensyn til tidsmessig innfrielse av de ulike avtalepunktene. Komiteens medlemmer viste interesse for mer informasjon om dette og komiteen er i ettertid blitt oversendt et par eksempler på våre senest inngåtte avtaler, sa fylkesordfører Terje Damman i fylkestinget tirsdag..

Han viste til at status nå er at fylkeskommunen har gjeldende avtaler med ni av 15 kommuner. -Av de seks siste kommunene er det tre kommuner hvor avtaleperioden nylig har utløpt, men avtalene løper videre inntil nye er etablert. Det pågår samtidig administrativt arbeid med avtaler for de gjenstående kommunene. Disse vil bli lagt frem for politisk behandling fortløpende utover i 2013. Av gjenstående avtaler er det den med Kristiansand kommune som har størst omfang.  Arbeidet med denne intensiveres over årsskiftet, sa Damman.

Damman opplyste videre at samarbeidsavtalene også er kjent utenfor fylkesgrensen. -Blant annet har Telemark fylkeskommune henvendt seg til oss i forbindelse med at de ønsker å utarbeide avtaler med sine kommuner etter modell fra Vest-Agder. Aust Agder kjenner også vår modell.  I slutten av januar 2013 avvikles det et felles fylkesutvalgsmøte mellom utvalgene i Telemark, Aust Agder og Vest Agder og disse avtalene blir helt sikkert berørt der, sa fylkesordføreren..

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. desember 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer