Fylkesordfører Terje Damman ønsket torsdag fylkesutvalgsrepresentantene fra begge Agderfylkene og Telemark velkommen til et fells møte i Kristiansand. På dagsorden sto universitetsutvikling, vei, jernbane, reiseliv og såkornsfond. Damman betegnet møtet som historisk. Han takket fylkesordfører Terje Riis-Johansen fra Telemark som tok initiativ til møtet. Samtidig uttrykte han håp om at møtet, som fant sted i Kristiansand, ville bli begynnelsen på noe som vil vedvare i årene fremover. -Vi tre fylkeskommuner har mye felles og mange tema å gripe fatt i, sa Damman.

Riis-Johansen så også for seg mer samarbeid mellom Agder-fylkene og Telemark i årene som kommer. -Agder-fylkene og Telemark har mer å samarbeide om i fremtiden. Det er viktig å se på de områdene hvor mer samarbeid er mest naturlig. Vi forsvinner litt i den nasjonale sammenhengen fordi vi ikke er blant de største fylkene. Det er like aktuelt for Telemark å se sørover enn østover, sa han. Etter møtet karakteriserte han det som innholdsrikt og konstruktivt. Han understreket betydningen av viktigheten av slike møter ved å inviteter fylkesutvalgene fra Vest- og Aust-Agder til Telemark til kommende vinter.  

 

Også fylkesordfører Bjørgulf Sverdrup Lund fra Aust-Agder istemte omkring nytteverdien og mulighetene som mer kontakt og dialog mellom de tre fylkeskommunene åpner for. -Dette har vært både interessant og relevant. -Det har vært knallgode foredragsholdere som har belyst flere tema som er viktige for innbyggerne og som gir oss politikere et enda bedre grunnlag for politisk arbeid, fastslo Sverdrup Lund.  

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. januar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer