Fylkesordfører Terje Damman ønsket torsdag fylkesutvalgsrepresentantene fra begge Agderfylkene og Telemark velkommen til et fells møte i Kristiansand. På dagsorden sto universitetsutvikling, vei, jernbane, reiseliv og såkornsfond. Damman betegnet møtet som historisk. Han takket fylkesordfører Terje Riis-Johansen fra Telemark som tok initiativ til møtet. Samtidig uttrykte han håp om at møtet, som fant sted i Kristiansand, ville bli begynnelsen på noe som vil vedvare i årene fremover. -Vi tre fylkeskommuner har mye felles og mange tema å gripe fatt i, sa Damman.

Riis-Johansen så også for seg mer samarbeid mellom Agder-fylkene og Telemark i årene som kommer. -Agder-fylkene og Telemark har mer å samarbeide om i fremtiden. Det er viktig å se på de områdene hvor mer samarbeid er mest naturlig. Vi forsvinner litt i den nasjonale sammenhengen fordi vi ikke er blant de største fylkene. Det er like aktuelt for Telemark å se sørover enn østover, sa han. Etter møtet karakteriserte han det som innholdsrikt og konstruktivt. Han understreket betydningen av viktigheten av slike møter ved å inviteter fylkesutvalgene fra Vest- og Aust-Agder til Telemark til kommende vinter.  

 

Også fylkesordfører Bjørgulf Sverdrup Lund fra Aust-Agder istemte omkring nytteverdien og mulighetene som mer kontakt og dialog mellom de tre fylkeskommunene åpner for. -Dette har vært både interessant og relevant. -Det har vært knallgode foredragsholdere som har belyst flere tema som er viktige for innbyggerne og som gir oss politikere et enda bedre grunnlag for politisk arbeid, fastslo Sverdrup Lund.  

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. januar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer