Sirdal videregående skole har fokus på sikkerhet rundt treningsaktiviteten som skolens elever driver. De farter mye langs landeveien på rulleski. . Nå har skolens rektor Anita H. Haugen sendt søknad til Statens vegvesen hvor skolen ber om å få tilrettelagt skilting for rulleskitrening langs fylkesveiene i kommunen.

Rektor Haugen opplyser at skolen har fått henvendelser fra bekymrede foreldre som ønsker økt trygghet ved å få opp skilter. Skolen ber derfor om at det blir satt opp varselskilt med jevne mellomrom og da gjerne med en undertekst som for eksempel: "Rulleskiløpere langs veien - vis hensyn."

Sirdal videregående skole har for tiden rundt 50 ungdommer som trener på rulleski langs veiene store deler av året. I tillegg er det andre studenter og fastboende som driver samme trening og aktivitet.

En viktig årsak til at saken er aktuell for øyeblikket er at en person for en tid siden omkom langs veien på Klepp i Rogaland mens han var ute på trening.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. januar 2013 | Skriv ut siden