Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk vest for Mandal. Et besøk i fabrikken gir en unik mulighet til bedre å forstå endringene den industrielle revolusjon førte med seg. Fabrikken produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene, og elevene får se prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer. Museet har også et eget aktivitetsverksted for skoleklasser og barnehager.

Museumsfabrikken tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for omvisninger og aktiviteter. Omvisningene tilpasses barnas alder, læreplanen og lærers ønsker og vil få ulikt fokus ut frSjølingstad Uldvarefabrikk Pledda dette. Masseproduksjon, teknikk, vannkraft og elektrisitet, arbeidsmiljø, globalisering og urbanisering er blant temaene som kan behandles. En vanlig omvisning tar cirka en time.

Eksempler på ulike praktiske aktiviteter:
- Toving av smykker, julepynt, påskepynt etc.
- Nålefilting av sitteunderlag og bilder på fabrikkens nålefiltmaskin
- Førjulsaktiviteter og påskeaktiviteter
Aktivitetene tilpasses deltakernes alder. Opplegget tar en til to timer.               

Les mer her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. januar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer