Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk vest for Mandal. Et besøk i fabrikken gir en unik mulighet til bedre å forstå endringene den industrielle revolusjon førte med seg. Fabrikken produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene, og elevene får se prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer. Museet har også et eget aktivitetsverksted for skoleklasser og barnehager.

Museumsfabrikken tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for omvisninger og aktiviteter. Omvisningene tilpasses barnas alder, læreplanen og lærers ønsker og vil få ulikt fokus ut frSjølingstad Uldvarefabrikk Pledda dette. Masseproduksjon, teknikk, vannkraft og elektrisitet, arbeidsmiljø, globalisering og urbanisering er blant temaene som kan behandles. En vanlig omvisning tar cirka en time.

Eksempler på ulike praktiske aktiviteter:
- Toving av smykker, julepynt, påskepynt etc.
- Nålefilting av sitteunderlag og bilder på fabrikkens nålefiltmaskin
- Førjulsaktiviteter og påskeaktiviteter
Aktivitetene tilpasses deltakernes alder. Opplegget tar en til to timer.               

Les mer her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. januar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer