Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk vest for Mandal. Et besøk i fabrikken gir en unik mulighet til bedre å forstå endringene den industrielle revolusjon førte med seg. Fabrikken produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene, og elevene får se prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer. Museet har også et eget aktivitetsverksted for skoleklasser og barnehager.

Museumsfabrikken tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for omvisninger og aktiviteter. Omvisningene tilpasses barnas alder, læreplanen og lærers ønsker og vil få ulikt fokus ut frSjølingstad Uldvarefabrikk Pledda dette. Masseproduksjon, teknikk, vannkraft og elektrisitet, arbeidsmiljø, globalisering og urbanisering er blant temaene som kan behandles. En vanlig omvisning tar cirka en time.

Eksempler på ulike praktiske aktiviteter:
- Toving av smykker, julepynt, påskepynt etc.
- Nålefilting av sitteunderlag og bilder på fabrikkens nålefiltmaskin
- Førjulsaktiviteter og påskeaktiviteter
Aktivitetene tilpasses deltakernes alder. Opplegget tar en til to timer.               

Les mer her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. januar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer