Debattboken Sånn er det bare deles ut til alle elever i 2. og 3. klasse i videregående skole og er en gave i anledning Stemmerettsjubileet 1913-2013. - Jeg håper debattboken vil bidra til høylytte diskusjoner, slik at flere kan finne ut av hva det er som gjør dem engasjert og hva som gjør dem provosert. Boken tar opp temaer som kropp, rus, krig og miljø - saker jeg vet mange ungdommer lar seg engasjere av. Jeg håper flest mulig førstegangsvelgere bruker stemmeretten sin til høsten, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

Boken ble lansert mandag 4. februar. Stemmerettskomiteen ønsker å gi boken til førstegangsvelgere for å vise at politikk angår de unges hverdag. -Vi kan selvsagt ikke vite om boken i seg selv vil bidra til økt valgdeltakelse, men vi håper den kan skape debatt, uenighet og diskusjon, sier Kirsti Kolle Grøndahl, leder for Stemmerettskomiteen.

Les mer på www.sannerdetbare.no og www.stemmerettsjubileet.no

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. februar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer