Debattboken Sånn er det bare deles ut til alle elever i 2. og 3. klasse i videregående skole og er en gave i anledning Stemmerettsjubileet 1913-2013. - Jeg håper debattboken vil bidra til høylytte diskusjoner, slik at flere kan finne ut av hva det er som gjør dem engasjert og hva som gjør dem provosert. Boken tar opp temaer som kropp, rus, krig og miljø - saker jeg vet mange ungdommer lar seg engasjere av. Jeg håper flest mulig førstegangsvelgere bruker stemmeretten sin til høsten, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

Boken ble lansert mandag 4. februar. Stemmerettskomiteen ønsker å gi boken til førstegangsvelgere for å vise at politikk angår de unges hverdag. -Vi kan selvsagt ikke vite om boken i seg selv vil bidra til økt valgdeltakelse, men vi håper den kan skape debatt, uenighet og diskusjon, sier Kirsti Kolle Grøndahl, leder for Stemmerettskomiteen.

Les mer på www.sannerdetbare.no og www.stemmerettsjubileet.no

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. februar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer