Sirdal videregående skoles rektor Anita H. Haugen sendte for kort tid siden søknad til Statens vegvesen hvor skolen ber om å få tilrettelagt skilting for rulleskitrening langs fylkesveiene i kommunen. Bakgrunnen var henvendelser fra bekymrede foreldre som ønsker økt trygghet ved å få opp skilter. Skolen har fokus på sikkerhet rundt treningsaktiviteten som skolens elever driver. De farter mye langs landeveien på rulleski. Nå er svaret fra vegvesenet kommet - blankt avslag - null skilt.

"Skiltmyndighetene er forpliktet til å følge lovverket og forskrifter gitt av sentrale myndigheter når det gjelder skilting. For at trafikantene skal ha en forståelse, må trafikkskiltingen være utført på en ensartet og konsekvent måte over hele landet", skriver Statens vegvesen i avslaget.

Rektor Anita H. Haugen synes det er synd at vegvesen avslår ønsket om skilting.

 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. februar 2013 | Skriv ut siden