Foreningen Transparency Internationals sitt formål er å motarbeide all former for korrupsjon, misbruk av stilling og posisjon, og å fremme åpenhet, ansvarlighet og integritet så vel i privat og offentlig sektor som i sivilsamfunnet. Dette skriver fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe (DEM) i en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman. _Demokratene mener at det viktig og riktig at, Vest-Agder fylkeskommune, nå blir medlem av, Transparency Norge. Støtter ordføreren Demokratene i dette, spør Kleppe.

Han viser til at I Norge rettes oppmerksomheten særskilt mot mangelfull åpenhet og korrupsjon i næringsvirksomhet, kommunal og statlig forvaltning, og politikk. Samtidig arbeides det  for å medvirke til utvikling av institusjonelle ordninger, regelverk og holdninger som sikrer effektiv bekjempelse av korrupsjon.

Fylkesordføreren gir sitt svar når fylkestinget samles til møte i april.

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer