500 sørlandsjenter kom til den 10. utgaven av Jenter og teknologi ved UiA Grimstad nylig. Jentene er for andre året på rad i flertall blant søkerne til Vg3 Realfag i videregående skoler i Vest-Agder.Tusener av jenter fra Sørlandet har gjennom disse arrangementene møtt studenter og unge forbilder fra arbeidslivet som forteller om sine valg av teknologifag. Årets utgave av Jenter og teknologi var et samarbeid mellom Vest-Agder fylkeskommune Universitetet i Agder, NHO Agder, , Aust-Agder fylkeskommune, Tekna, NITO, Norsk Industri, GE Healthcare, Xstrata, Aker Solutions og National Oilwell Varco.

Primus motor bak arrangementet, rådgiver Pål Grandal ved UiA, tror at Jenter og teknologi er en sterkt medvirkende årsak til at flere jenter nå velger teknologi og realfag.Jentene er i dette skoleåret for første gang i flertall blant elevene på Vg3 Realfag i videregående skoler i Vest-Agder.

I perioden 2005-2012 økte antall jenter som studerer teknologi- og ingeniørfag ved UiA med 123 prosent, fra 183 til 408. På ett år, fra 2011 til 2012, økte antall jenter som søkte teknologistudier ved UiA, med 50 prosent.

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. mars 2013 | Skriv ut siden