Fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning har nå godkjentt en ny samarbeidsavtale mellom Vest Agder fylkeskommune og Institutt for visuelle og sceniske fag ved UiA. Drama/teater-miljøet ved fakultet for kunstfag og kulturseksjonen i Vest-Agder fylkeskommune har gjennom mange år samarbeidet omkring Ungdommens Kulturmønstring (UKM). Det gode samarbeidet videreføres og formaliseres gjennom denne avtalen.

Ansatte ved Universitetet har i flere år vært fagdommere både på kommunale og fylkeskommunale arrangementer.  Videre har man samarbeidet om muligheten for å tilrettelegge for og stimulere til flere teaterinnslag for å inspirere ungdom til å delta med teater- og drama innslag på UKM. Ansatte har vært veiledere og konsulenter for de unge aktørene under prøvene på fylkesmønstringer. Etter hvert har også studenter på den treårige faglærerutdannelsen i drama fått verdifull praksis gjennom å delta som produksjonsassistenter på UKM i regi av VAF. Samarbeidet er viktig for fylkeskommunen, økonomisk og faglig, for å gjennomføre UKM på en god måte. Samarbeidet er nettverksdannende og studentene blir gode ambassadører for UKM.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2013 | Skriv ut siden