22. mars markerer FN verdens vanndag. Denne dagen ønsker FN å sette fokus på hvor viktig det er å gi alle mennesker tilgang på rent drikkevann - ikke bare for enkeltmenneskets skyld, men for verdenssamfunnet. -FNs internasjonale vanndag 2013, blir markert på alle tannklinikkene i hele Vest-Agder. Vi vil sette fokus på vann som tørstedrikk. Brus med og uten sukker, frukt og godterier – spesielt om du spiser og drikker mellom måltidene, gjør store skader som vi i tannhelsetjenesten ser resultatet av, sier fylkestannhelsesjef Terje Andersen.

Internasjonal Vanndag Illustrasjonsmotiv-I løpet av 2011 drakk nordmenn nesten 500 millioner liter brus. Det utgjør mer enn 100 liter brus per nordmann. Vi vil slå et slag for mer vann. Derfor deler vi ut vannflasker og brosjyrer om syreskader på tennene, på alle klinikkene, forteller fylkestannhelsesjefen.

En av målsetningene i FNs tusenårsmål er å halvere andelen mennesker som ikke har tilgang på rent drikkevann innen 2015. I løpet av et døgn tappes det i gjennomsnitt 170 liter vann fra kranene i hvert eneste norske hjem. De fleste nordmenn tenker sjelden over hvor heldige vi er som har rent drikkevann i springen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. mars 2013 | Skriv ut siden