-Vest Agders klare målsetting ved høstens valg er å bli det fylket som oppnår høyest valgdeltakelse. Vi har kampanjer for å mobilisere førstegangsvelgere til å bruke stemmeretten, tilsvarende også for å mobilisere de av oss som har hatt stemmerett ved flere valg allerede, sa fylkesordfører Terje Damman, da han fredag holdt en hilsningstale på en mottakelse i anledning stemmerettjubilèet. På mottakelsen deltok kongen, kronprinsessen, stortingspresidenten, statsministeren, fylkesmenn og andre gjester.

Damman uttrykte at en i Vest Agder er meget stolte av at den nasjonale stemmerettskomiteen valgte å legge jubilèets åpningsarrangement Agders nye storstue,  Kilden konsert- og teaterhus for Sørlandet.  Han opplyste at i fylket er det konkrete planer for å benytte 100års jubileet for kvinners stemmerett til mange regionale og lokale arrangementer utover året, både i Kilden og utover i de enkelte kommunene. -Et viktig budskap for oss er å fokusere på: Alle menneskers rett til å delta på lik linje i et demokrati, sa fylkesordfører Damman.

-Som mange av dere vet  har Sørlandet utfordringer knyttet til levekår og likestilling. Selv om det har skjedd mye i positiv retning i løpet av de siste ti årene er dette fortsatt et av de aller høyest prioriterte arbeidsområdene våre.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Janne -Karin -Nesheim
  av jto, 16.04.19

  Fylkestingsrepresentant Janne Karin Nesheim fra Arbeiderpartiet har søkt om fritak

  Les mer
 • Harald -Fauskanger -Andersen
  av jto, 09.04.19

  Interpellasjon om Jernbaneforums Sørs fremtidige prioritereringer

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 08.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer