"I fotografiets tid. Reiser i Sápmi – med utgangspunkt i Rolf Ärnströms fotos fra 1940-tallet" er tittelen på en munter og interessant fotoutstilling som vises ved Vest-Agder-museet. Utstillingen vises i disse dager på Vest-Agder-museet på Nordberg Fort på Lista frem til 21. mars og på museet i Flekkefjord fra 3. april til 16. april. Rolf Ärnström kom som lærer til Lannevarra i Norrbotten i 1942 for å undervise ved en internatskole for reindriftsamebarn. For Ärnström var det å møte reindriftsamenes liv som å komme til en totalt ukjent verden.

Lærer Ärnström og hans kamera fulgte elevene i friminuttene, på utflukt til lekefjellet sju  kilometer unna skolen, og han fulgte med til sommerskolen. I sju år skulle han undervise i Lannevarra.

Utstillingen er med i "Den kulturelle skolesekken" i Vest-Agder. Den har allerede vårt vist i Kristiansand. Så mange som 1500 elever fra femte og sjette trinn besøker utstillingen i disse ukene. Gjennom besøket får skoleklassene mer innblikk i hva det vil si å være same, de lærer litt nordsamisk språk og lærer om utnyttelsen av naturen, særlig den viktige reinen.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer