Lørdag 6. april arrangeres fylkesmønstring i Ungdommens kulturmønstring 3013. Også i år skjer det på Buen Kulturhus i Mandal. Huset er ypperlig til dette bruket. Det nye i UKM er at ungdom også kan melde seg på som arrangører og konferansierer og til nettredaksjon. Den tekniske staben i UKM Vest-Agder er på nærmere 50 personer med smått og stort. De vil prege Buen hele fredag med rigging og klargjøring til festivaldagen lørdag. Om det er mange unge, vil vi få se en profesjonell forestilling, der det blant annet blir lagt ekstra ressurser i lyset. Teaterstudenter fra UiA, medieelever fra videregående skole, unge arrangører fra kommunene og profesjonelle teknikere samarbeider tett.

UKM Cheap KarmaDet er litt færre artister i år, men flere innslag. Det betyr at det er flere enkeltpersoner som deltar, og færre band og større dansegrupper. Dette er en tendens i hele landet, så det totale antallet deltakere i UKM er gått noe ned. Man kan spekulere i årsaken til dette? Er det påvirkning fra Idol og lignende program?

Mye tyder på at det blir lunsjkonsert i sentrum av Mandal også lørdag.

UKM JentetrioVidere skal "Turboprisen" deles ut. Den går til den kommunen som har hatt prosentvis størst økning i antall deltakere fra i fjor til i år. Målet med prisen er å oppmuntre videre satsing. Prisen blir gitt av UKM Norge og er på 5000 kroner.  Juryen er satt sammen av Irene Theisen på dans, Stein Christian Midling-Jenssen på kunst, Ingvild Homme på musikk og Kjetil Kro Sørborg på teater.

26 ungdommer skal videre til UKM festivalen, som skal være på Bølgen kulturhus i Larvik i år. Det var her den første UKM ble gjennomført en gang på 80 tallet, og nå vil Vestfold gjerne arrangere den store festivalen i slutten av juni. I UKM blir det ikke kåret en vinner – så derfor er ikke dette en finale, men en anledning til å presentere det en kan for mange likesinnede og å få en god opplevelse.

Noen grupper eller enkeltpersoner blir plukket ut for å delta på andre festivaler i inn- og utland. Blant annet på den internasjonale musikkfestivalen IMAGINE, som går av stabelen i Kristiansand først i august.

Årets Grand Prix vinner, Margaret Berger, er tidligere UKM deltaker - så UKM er både for det som vil opp og frem og for de som er flinke i sitt kulturuttrykk og vil dele med andre.

Programmet vil også komme på www.ukm.no

Program

Ungdom fra alle kommunene i Vest-Agder deltar med musikk, teater, litteratur, dans, film, utstilling, sjonglering, konferansier og som arrangører og med nettredaksjon.

Kl. 12.30  Kinoforestilling i lille sal

Kl. 14.00  Sceneforestilling I – kr. 65,00

Kl. 16.00 Presentasjon av utstillere i foajéen

Kl. 20.00 Sceneforestilling II – kr. 65,00

Utstillingen er åpen hele dagen.

Utdeling av Turboprisen kl. 14.00

Bill.: www.buenkulturhus.no

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer