Verdens første kvinnelige symfoniorkester åpner Stemmerettsjubileet på kvinnedagen 8. mars med en festforestilling i Kilden teater og konserthus i Kristiansand. Da feires det at det er 100 år siden alle kvinner i Norge fikk stemmerett. Hans Majestet Kong Harald V og H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit er blant gjestene.

-Fredag 8. mars kan vi glede oss over at vi lever i et land hvor kvinner og menn har like, formelle rettigheter, et land hvor gutter og jenter er like mye verdt, et land der jenter og gutter har samme frihet til selv å velge. Samtidig vil vi bli minnet om at det ikke er slik i alle land i verden, sier stemmerettskomiteens leder, Kirsti Kolle Grøndahl.

Stemmerettsjubileets LogoJubileumsforestillingen er et samarbeid mellom Stemmerettskomiteen, Kilden og NRK. Forestillingen blir vist på NRK 1 samme kveld klokken 20.00. Det spesielle er at symfoniorkesteret er satt sammen for anledningen, og består kun av kvinner. Orkesteret og en rekke artister vil vise hvordan kvinner har tatt plass i musikkhistorien.

Konferansier er  Ingrid Bjørnov. Artistene som står på programmet er: Anne Grete Preus, Karin Krogh, Noora Noor, Wenche Myhre, Tine Thing Helseth, Katzenjammer, Valkyrien Allstars og flere.

Det bli videre taler og innlegg ved: Gro Harlem Brundtland, statsminister Jens Stoltenberg, aktivisten Kim Friele, svømmeren Sara Louise Rung og preses i Den norske kirke, Helga Byfuglien.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mars 2013 | Skriv ut siden