Stemmerettskomiteen i Vest-Agder lanserte 15. januar en nasjonal låtkonkurranse og inviterte artister og låtskrivere fra hele landet til en konkurranse om beste Jubileumslåt 2013. 30 jubileumslåter fra en rekke ulike artister fra hele landet er kommet inn når fristen gikk ut 15. april. -Vi er gledelig overrasket over engasjementet, sier prosjektleder for Jubileumslåtkonkurransen, Mira Svartnes Thorsen.

-Vi ser frem til å høre gjennom alle låtene som har et høyt kvalitetsnivå, det kan bli en utfordring å velge den beste låten, sier juryleder Bjørn Ole Rasch, som leder en jury som velger en vinner og premierer totalt fem låter.

-Stemmerettsjubileet er en viktig markering og feiring av vårt demokrati, med lik stemmerett uavhengig av kjønn, og musikk er en fantastisk kommunikasjonsform av et viktig budskap, sier fylkesleder i Vest-Agder, Ragna Marie Henden. – Vi har derfor satset stort på en konkurranse med fine premier, og offentliggjøring av vinnere på Jubileumskonferansen i KILDEN, 11. juni 2013.

Alle fem vinnere offentliggjøres høytidelig på Jubileumskonferansen 11. juni i KILDEN, og vinneren inviteres til å spille på Jubileumskonserten i KILDEN på kvelden.

Fylkeskomiteen i Vest-Agder er et ”spleiselag” mellom Fylkesmannen i Vest-Agder, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og Kristiansand Sanitetsforening. Komiteen satser stort på en regional markering på selve Jubileumsdagen med både konferanse på dagen og konsert på kvelden i KILDEN. I Kristiansand følges dette opp med både Jubileumsmeny på restauranter og Jubileumshotel Scandic Bystranda, som åpner 5. juni.

 De 30 bidragene kommer fra følgende artister.

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. april 2013 | Skriv ut siden