Folkebibliotek og bibliotek i videregående skole kan nå tilby sine brukere tilgang til Atekst, Norges største digitale avisarkiv.

Atekst er et søkbart, digitalisert arkiv med artikler fra svært mange norske aviser og tidsskrifter. Arkivet gir også tilgang til et stort antall sentrale nordiske aviser. Atekst oppdateres daglig og inneholder mer enn 10 millioner artikler.

Flere av bliotekene har allererde tilbudt sine brukere denne tjenesten i flere år. Nå finansierer fylkesbiblioteket tjenesten for de bibliotekene som ikke har funnet rom for dette i sine budsjetter, slik at de skal kunne teste tjenesten. 

Digitale kunnskapskilder er viktige i dagens samfunn, og vi ser at stadig flere aviser innfører betalingsordninger for digital tilgang. Bibliotekene har en viktig rolle i å gjøre kunnskapskilder tilgjengelige for hele befolkningen, uavhengig av deres betalingsevne. Lik tilgang er viktig for demokrati, utdanning og kunnskapsutvikling.

Fylkesbiblioteket har som hovedmålsetting å sikre hele befolkningen i Vest-Agder likeverdig tilgang til oppdaterte bibliotektjenester av høy kvalitet. For å oppnå dette er et av våre strategiske mål å utjevne forskjeller i tjenestetilbudet ved bibliotekene i fylket.

Kontakt ditt lokale bibliotek dersom du ønsker å gjøre deg kjent med Atekst, eller har spørsmål angående tjenesten.

Retrievers gullfisk

av kas, publisert 7. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer