Folkebibliotek og bibliotek i videregående skole kan nå tilby sine brukere tilgang til Atekst, Norges største digitale avisarkiv.

Atekst er et søkbart, digitalisert arkiv med artikler fra svært mange norske aviser og tidsskrifter. Arkivet gir også tilgang til et stort antall sentrale nordiske aviser. Atekst oppdateres daglig og inneholder mer enn 10 millioner artikler.

Flere av bliotekene har allererde tilbudt sine brukere denne tjenesten i flere år. Nå finansierer fylkesbiblioteket tjenesten for de bibliotekene som ikke har funnet rom for dette i sine budsjetter, slik at de skal kunne teste tjenesten. 

Digitale kunnskapskilder er viktige i dagens samfunn, og vi ser at stadig flere aviser innfører betalingsordninger for digital tilgang. Bibliotekene har en viktig rolle i å gjøre kunnskapskilder tilgjengelige for hele befolkningen, uavhengig av deres betalingsevne. Lik tilgang er viktig for demokrati, utdanning og kunnskapsutvikling.

Fylkesbiblioteket har som hovedmålsetting å sikre hele befolkningen i Vest-Agder likeverdig tilgang til oppdaterte bibliotektjenester av høy kvalitet. For å oppnå dette er et av våre strategiske mål å utjevne forskjeller i tjenestetilbudet ved bibliotekene i fylket.

Kontakt ditt lokale bibliotek dersom du ønsker å gjøre deg kjent med Atekst, eller har spørsmål angående tjenesten.

Retrievers gullfisk

av kas, publisert 7. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • Bokbussen Med Å Markere Bokåret 20+19
  av Torvald Hellum, 27.12.18

  600.000 kroner til å markere Bokåret 2019 i Agder

  Les mer
 • Erik Alfred Tesaker
  av jto, 21.12.18

  Møtet med oppfinneren var tidenes beste arrangementsturne

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer