Kilden teater- og konserthus ble overlevert fra entreprenørene i september 2011. Det var tre måneder tidligere enn fremdriftsplanen forutsatte. Kilden ble levert i henhold til budsjett. Budsjettet var på 1.685 millioner kroner. Regnskapet viser overskudd. I tillegg er det innenfor Kildens egen finansiering foretatt reserveavsetning for å sikre etterprøving og god drift av komplekse, tekniske installasjoner. Dette fremgår i en sluttrapport for byggeprosjektet som i dag ble behandlet i fylkestinget.

Akustikken skulle være den beste i Norden - og ble bedre enn det: Nøyaktige målinger er foretatt og konklusjonen i etterprøvingsrapporten lyder: "Konsertsalen har optimal akustikk for symfoniske oppførelser, helt på høyde med de beste europeiske konsertsaler".

Bølgeveggen ble reist etter planen, med eik og kompetanse fra Sørlandet, og nesten i strid med tyngdeloven. Også andre kompliserte, tekniske installasjoner fungerer etter forutsetningene. Erfaringene viser at det, som planlagt, er fullt mulig å spille i alle fire salene samtidig.

Byggingen av Kilden ble realisert med 23 byggentrepriser og 25 rådgivningsavtaler. Svært mange av de involverte selskapene er lokale og deres leveranser av varer og tjenester for flere hundre millioner kroner viser at Kilden har hatt stor betydning for næringslivet i regionen.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer