Kilden teater- og konserthus ble overlevert fra entreprenørene i september 2011. Det var tre måneder tidligere enn fremdriftsplanen forutsatte. Kilden ble levert i henhold til budsjett. Budsjettet var på 1.685 millioner kroner. Regnskapet viser overskudd. I tillegg er det innenfor Kildens egen finansiering foretatt reserveavsetning for å sikre etterprøving og god drift av komplekse, tekniske installasjoner. Dette fremgår i en sluttrapport for byggeprosjektet som i dag ble behandlet i fylkestinget.

Akustikken skulle være den beste i Norden - og ble bedre enn det: Nøyaktige målinger er foretatt og konklusjonen i etterprøvingsrapporten lyder: "Konsertsalen har optimal akustikk for symfoniske oppførelser, helt på høyde med de beste europeiske konsertsaler".

Bølgeveggen ble reist etter planen, med eik og kompetanse fra Sørlandet, og nesten i strid med tyngdeloven. Også andre kompliserte, tekniske installasjoner fungerer etter forutsetningene. Erfaringene viser at det, som planlagt, er fullt mulig å spille i alle fire salene samtidig.

Byggingen av Kilden ble realisert med 23 byggentrepriser og 25 rådgivningsavtaler. Svært mange av de involverte selskapene er lokale og deres leveranser av varer og tjenester for flere hundre millioner kroner viser at Kilden har hatt stor betydning for næringslivet i regionen.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer