Vest-Agder-museets besøksmål har fått tilbake de gamle navnene fra før konsolideringen. Igjen gjelder navnene Flekkefjord museum, Sjølingstad Uldvarefabrik og Setesdalsbanen. Organisasjonsmessig er det ingen endringer: Alle er fremdeles en del av Vest-Agder-museet.

For å markere tilhørigheten til den nye organisasjonsenheten fra 1. januar 2006, fikk alle de sju, tidligere selvstendige museene knyttet Vest-Agder-museet til navnet. Flekkefjord Museum ble Vest-Agder-museet Flekkefjord, Sjølingstad Uldvarefabrik ble Vest-Agder-museet Sjølingstad Uldvarefabrik osv. Vi har gjennom de sju årene siden sammenslåingen erfart at navnene ikke fungerer optimalt. Nå ønsker vi å fokusere direkte på de enkelte besøksmålene og hva de har å tilby publikum, skriver formidlingsansvarlig Gunhild Aaby på museets nettside..

I møte 25. februar 2013 vedtok styret i Vest-Agder-museet derfor å forenkle navnene på Vest-Agder-museets besøkssteder. I praksis vil det si at de fleste av de gamle navnene vil gjenoppstå. Et unntak er Vest-Agder Fylkesmuseum, som nå vil hete Kristiansand museum.
Endringen skal være operativ fra 1. april 2013.

De nye navnene på besøksmålene blir:
Flekkefjord museum
Nordberg fort
Lista museum (de øvrige besøksmålene på Lista)
Sjølingstad Uldvarefabrik
Mandal museum
Vigeland hus
Setesdalsbanen
Kristiansand museum
Gimle Gård
Kristiansand kanonmuseum
Odderøya museumshavn

Vest-Agder-museet vil lansere nye nettsider om kort tid. Det vil ikke bli gjort endringer i navnoppsettet på eksisterende nettside i denne overgangsperioden, men de fleste besøksmål kommer til å få egen Facebookside i tillegg til fellessiden "Vest-Agder-museet".
 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer