Den årlige samlingen for alle skolene som deltar i Lektor 2-ordningen i Agder ble arrangert ved Vitensenteret Sørlandet i Arendal nylig.. I tillegg til over tjue realfagslærere var også fagpersoner fra flere samarbeidsbedrifter til stede på møtet der erfaringsutveksling var en del av programmet. Femten ungdomsskoler og videregående skoler i Agder deltar i Lektor2-ordningen, et nasjonalt prosjekt der fagpersoner i arbeidslivet samarbeider med skolene om undervisningsopplegg i realfagene.

Prosjektet er forankret i den nasjonale realfagsatsingen. Et av målene er å vise elevene gode eksempler på hvordan realfagskunnskapene kan komme til nytte ute i arbeidslivet. For bedriftene er det viktig å nå ut med informasjon om hvilke karrieremuligheter ungdommene kan ha hos dem etter endt utdanning.

Halvard Berg, rådgiver ved utdanningsavdelingen i Aust-Agder fylkeskommune innledet møtet. Han fremhevet betydningen av at skolene koples mot arbeidslivet slik at elevene får et innblikk i hva skolefagene betyr i praktisk arbeidsliv. Det er behov for arbeidstakere med høy kompetanse i realfag og teknologi for å møte dagens og morgendagens utfordringer innenfor næringsliv og offentlig sektor.

Totalt samarbeider Lektor2-skolene i Agder med 24 arbeidslivspartnere i regionen. Flere av disse partnerne tilhører NODE og Eyde-nettverket. Daglig leder for Eyde-nettverket, Helene Falch Fladmark, fremhevet betydningen av samarbeidet med skolene, som et ledd i satsingen mot å bli en ledende kunnskapsregion for bærekraftig prosessindustri.

Kunnskapsdepartementet har bestemt at Lektor2-ordningen skal gjennomføres til og med skoleåret 2014-15. Ny realfagstrategi for perioden 2015-17 er under utarbeidelse, hva som skjer videre i forhold til Lektor 2 er ikke avklart.
Lektor 2 Samling

Fra venstre: Steinar Knutsen (Statens vegvesen), Anne Vegusdal (koordinator Lektor 2 Agder), Halvard Berg, (Aust-Agder fylkeskommune), Lene Kyllesdal (Vest-Agder fylkeskommune), Helene Fladmark (Eyde-nettverket), Frank Beck (Arendal kommune), Egil Olsen (Naturfagsenteret).

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer