3. klassekullet ved Sirdal videregående skole på Tonstad er godt i gang med de siste forberedelsene av årets høydepunkt i Sirdal, Tour de Sirdal. Datoen er satt til lørdag 27. og søndag 28.april. I årets arrangement satser elevene på et helhetlig arrangement, slik at flest mulig får anledning til å komme til sentrum og være med på arrangementet. I tillegg til mosjonsritt og hovedritt vil det bli et barneritt som skal gå i sentrum. Dette skal være for barn fra 0-16.

Lørdagens fellesstart vil gå som i alle foregående år, fra Tonstad sentrum opp til rundkjøringen på Sinnes, og ned igjen med målgang i Tonstad sentrum, ca. 70 km. Etter fellesstarten vil det bli kjørt et mosjonsritt som går fra Tonstad til Lindland og tilbake. Løypetraseen på søndagens tempo er noe endret i år.  Det vil det bli kjørt en relativt flat tempoetappe fra Tonstad til Hompland og tilbake igjen, mellom 10-15 km.

3. klassingene på Sirdal videregående skole har et budsjett på 100.000 kroner for å få gjennomført årets arrangement. Inntektene får de fra sponsorer, der Sirdal kommune er den største, og fra startkontingent for eliteløperne. Og så regner de med overskudd fra kiosksalget. -Overskuddet går i sin helhet til kreftsaken, forteller elevene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. april 2013 | Skriv ut siden