Årets leselystkampanje i Agder starter 1. mai og fortsetter gjennom hele sommeren til 1. september. Alle fra 1. klasse og oppover kan delta.

Stikk en tur innom ditt lokale folkebibliotek for å få et lesepass.

Alle bibliotekene i Agder stempler lesepassene som kvittering på at boka er lest når du leverer den. Du trenger derfor ikke vente til du kommer hjem til ditt eget bibliotek med å levere tilbake en bok du har lest. Du kan fylle ut så mange lesepass du vil.

Lystlesing er avgjørende for å utvikle gode leseferdigheter. Bibliotekene ønsker å bidra til at flere oppdager gleden ved å lese, og Sommerles er en kampanje som skal bidra til dette.

Målet er at alle deltagerne skal lese minimum fem bøker hver. Lesepassene leveres inn etter hvert som de er ferdig utfylt. Passene kan leveres inn på hvilket som helst folkebibliotek i Agder.

Når kampanjen er over blir det diplomfest i alle kommunene. Det blir også premier til de aller heldigste. 

Sommerles har allerede vært arrangert flere ganger av noen bibliotek. Sommeren 2013 er imidlertid første gang alle bibliotekene i Agder er med. Prosjektgruppen som har tilrettelagt Sommerles for bibliotekene i Agder har bestått av Caroline Louise Gabrielsen (prosjektleder) fra Kristiansand folkebibliotek, Torvald Hellum fra Vest-Agder fylkesbibliotek og Mari Senumstad Hauge fra Aust-Agder bibliotek og kulturformidling. 

Kampanjen er dels finansiert av de to fylkesbibliotekene, dels av restmidler etter et tidligere, felles prosjekt der alle bibliotekene bidro.

Kampanjemateriellet (plakater, lesepass, bokmerker og diplomer) er designet av  forfatter og illustratør, Tiril Valeur, mest kjent fra Polly-Esther bøkene. 

Sommerles

 

av kas, publisert 28. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer