I vår et det igjen kun én gå- og sykkelkampanje i Kristiansandsregionen; Bedriftsidrettens Sykle til jobben-aksjon. Sykle til jobben-aksjonen er gratis for alle innbyggere i regionen, og varer fra 24. april til 21. juni. Sykle til jobben-aksjonen kan i år feire 40-års jubileum. Hovedpremien i lagkonkurransen (to – fem personer) er en reise til Roma for hele laget. I tillegg er det en rekke andre flotte premier, deriblant flere sykler.Kristin Tverberg og Solveig Voldmo i Bedriftsidretten i Vest-Agder oppfordrer alle over 15 år til å delta på Sykle til jobben.

All informasjon du trenger for å registrere deg finner du på www.sykletiljobben.no Påmeldingen er åpen. Registering av fysisk aktivitet åpner 24. april.

Lokal premiering

For deltakere i Kristiansandsregionen det i tillegg en rekke flotte lokale premier å konkurrere om.  Hovedpremien en «Guidet sykkeltur med øyhopping i Kroatia» fra Knuts Sykkelreiser.  Ut over dette har vi flotte sykkelguider med kart (tre forskjellige områder i Norge), spreke  tekniske sykkel-t-skjorter og noen utrolig stilige sportsbriller.

Delta på et lag eller individuelt

For å delta er eneste krav at man er fylt 15 år. Dette betyr at studenter, skoleelever og pensjonister også kan delta. De som ikke har anledning til å registrere sykle eller gå-turer til   jobben, kan i stedet være fysisk aktive på fritiden og registrere sin aktivitet i minutter eller km.

Bedriftsidretten har fokus på aktivitet og det er også rom for roing, padling, el-sykkel eller rulleski/skøyter dersom det er aktuell måte å ta seg fram på.

Den eneste premien man ikke kan vinne om man registrerer kun fritidsaktiviteter, er Romaturen.

Gode mosjonsvaner

Kampanjen er et verktøy for å virkeliggjøre Bedriftsidrettens visjon om et sprekere Norge.

- Vi prøver å motivere folk til å få gode mosjonsvaner. Det gjelder å flette litt aktivitet inn i den travle hverdagen. Veldig ofte sparer man både tid og penger ved å sykle. Helsegevinstene ved økt aktivitet er også veldig bra, nesten uansett hvordan formen din er i utgangspunktet, sier Kristin Tverberg i Bedriftsidretten i Vest-Agder. Selv syns hun det er en ekstra motivasjon å sykle forbi bilkøen og komme ferdig trent hjem fra jobb.

I Kristiansandsregionen er det gratis å delta. Det er mulig fordi ATP-samarbeidet har gitt tilskudd til kampanjen.

Logo STJ 40År

 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. april 2013 | Skriv ut siden