Illustrasjonsfoto: Slaget i Lyngør 1812
© Bokbyen forlag

Bokbyen forlag

Vi gratulerer Bård Nannestad og Knut Heidem som vinnere av Sørlandets litteraturpris 2013!

Sørlandets litteraturpris 2013 ble delt ut i Kristiansand kunsthall 23. april. Sørlandets litteraturpris er en publikumspris, og det er dermed sørlendingene selv som har stemt fram sine favoritter blant de nominerte bøkene.

Nina Bjørneby Klefstad åpnet arrangementet  med sitt eget stykke «Say hey». 

Åpningstalen ble holdt av leder for styringsgruppa for litteraturprisen og biblioteksjef i Kristiansand Anne Kristin Undlien.

Selv om det var to mannlige forfattere som mottok litteraturprisen, bar arrangementet preg av stemmerettsjubileet. Sterke, flotte kvinner sto for prisutdeling og kulturelle innslag. 

 

Bård Nannestad og Tone Foss ByBård NannestadBård Nannestad vant prisen i kategorien for skjønnlitteratur med boka “Da Henrik Husten kom hjem”. Den skjønnlitterære prisen ble delt ut av Tone Foss By, årets kvinnelige leder på Sørlandet i 2012.

 

Sørlandets litteraturpris består av en pengesum og et kunstverk til hver av prisvinnerne. Kunstneren bak årets verk er Jørn Rønnau.

 

Knut Heidem og Elsa Almås

Knut Heidem vant sakprosa-prisen for boka ”Slaget i Lyngør 1814″. Prisen i sakprosakategorien ble delt ut av Elsa Marie Almås fra Universitetet i Agder, hun ble utnevnt til Nordens første kvinnelige professor i sexologi sammen med sin mann i 2012. 

Laura Christina Brøvig Vallenes presentere sammen med Ida Fugli utdrag fra «Not just an angel». Dette er et nyskrevet teaterstykke av Vallenes, med musikk av Leon Muraglia. laget til Stemmerettsjubileet 2013. Forestillingen er basert på og inspirert av Camilla Colletts ”Amtmandens Døtre”.  En poetisk tolkning av det å beholde retten til å bruke stemmen.

av kas, publisert 24. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer