Samarbeidsavtalen med vennskapsfylket i Estland, Lääne Viruma, ble reforhandlet i fjor. 10. juni kommer en delegasjon på 14 personer til Vest-Agder. Det er flere ledere fra fylkesadministrasjonen, fem lokale ordførere og rådgivere innen turisme- og næring. Dette er en studietur som er finansiert hovedsakelig med EU midler. Tema for programmet er blant annet å se på næringsetablering med hjelp av offentlig sektor, forhold mellom offentlige, private og frivillige aktører, utvikling av utdanningstilbud innen praktiske fag og samferdsel og kommunikasjon. Et bredt felt med andre ord.

Gruppa skal blant annet besøke Tangen videregående skole, Etablerersenteret i Vest-Agder (EVA) der de også møter Innoventus og Unge etablerere, Gateakademiet, Statens Vegvesen, besøk i Vennesla, som er i en omleggingsfase etter  avvikling av trelastindustrien.  Det blir og besøk på Lista og Nordberg Fort, med orientering om ulike utviklingstiltak, oppvekstsenteret i Marnardal og Støa leiketøysfabrikk. Sørlandsbadet og  overnatting på Båly hotell i Spangereid.

Gruppa vil også oppleve tradisjonsmat på Høgtun og konsert i Kilden teater- og konserthus.  En stor begivenhet blir også åpninga av kunstutstilling i Søgne gamle Prestegård, som skal vise en utstilling av glasskunstner Riho Hütt, som har fått kunstnerstipend fra Vest-Agder fylkeskommune.

Det er mange involverte i planlegging av programmet, og kommunene er svært velvillige og interesserte og stiller med toppledelsen som vertskap. I fylkeskommunen er det ei arbeidsgruppe med fylkesordfører i spissen, som tar ansvar for opplegget. Programmet blir lagt ut på nettet etter hvert.

av Inga Lauvdal, publisert 8. mai 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer